Downloads

Brochure "Kennismaking met OziExplorer"
Presentatie "Kennismaking met GSAK"
Presentatie "PDA en navigatie"
Indexkaarten van België voor OziExplorer (bron: NGI)
Indexkaarten van Nederland voor OziExplorer
Indexkaarten van de meeste Europese landen
GPX bestand met de thuis-coördinaten van geocachers
Automatisch Ozi-kaarten maken met aangepaste kleuren en symbolen
Vervang je zandloper-cursor door een geocache-cursor
PDA wallpaper met logo van geocaching.BE


Brochure "Kennismaking met OziExplorer"

Tijdens de "geocaching.BE Ontmoetingsdag" van november 2007 werd er o.a. een presentatie gegeven over het gebruik van OziExplorer. De begeleidende brochure (PDF, 580 Kb) kunt u hier downloaden.


Presentatie "Kennismaking met GSAK "

Tijdens de "geocaching.BE Ontmoetingsdag" van november 2007 werd er o.a. een presentatie gegeven over het gebruik van GSAK. De begeleidende nota's (PDF, 1.67 Mb Kb) kunt u hier downloaden.


Presentatie "PDA en navigatie "

Tijdens de "geocaching.BE Ontmoetingsdag" van februari 2005 werd er o.a. een presentatie gegeven over het gebruik van een PDA om te navigeren. De begeleidende presentatie (Powerpoint, 6 Mb) kunt u hier downloaden.


Handige indexkaart van België, voor OziExplorer

In het forum was onlangs melding van het feit dat op de site van het Nationaal Geografisch Instituut 2 kaarten te downloaden zijn die prima geschikt zijn om in OziExplorer te gebruiken.
Er moesten nog wel enkele handelingen gepleegd worden vooraleer de kaart bruikbaar was.
De "behandelde" kaarten kan je hier downloaden, zodat ze rechtstreeks bruikbaar zijn in OziExplorer. Er zijn 2 versies: schaal 1.200.000 en schaal 800.000.
» Download schaal 1 : 1.200.000 (800 Kb)
» Download schaal 1 : 800.000 (1800 Kb)
Mocht je de kaart te "kleurrijk" vinden, kan kan je ook een "uitgebleekte" versie downloaden, zodat de waypoints beter opvallen (handig indien je in OziExplorer enkel het symbool op de kaart toont, zonder de naam of de omschrijving er bij).
» Download uitgebleekte kaart, 1 : 1.200.000 (800 Kb)
» Download uitgebleekte kaart, 1 : 800.000 (1500 Kb)
Unzip het bestand en bewaar de 2 bestanden uit de zipfile in de subfolder "Maps" of "Index Maps" van OziExplorer en je kunt de kaarten op de vertrouwde manier openen.
Je kunt probleemloos meerdere kaarten tegelijk installeren.


schaal 1 : 1.200.000

schaal 1 : 800.000

uitgebleekt

Indexkaart van Nederland, voor OziExplorer

Naar analogie met de Belgische kaarten nu ook exemplaartjes voor Nederland, in een gewone versie en een uitgebleekte versie.
» Download de gewone versie (1490 Kb)
» Download de uitgebleekte versie (1450 Kb)Indexkaarten van de meeste Europese landen

De onderstaande kaarten zijn minder gedetailleerd, maar best bruikbaar om de caches van b.v. uw volgende vakantiebestemming in beeld te krijgen.


GPX bestand met de coördinaten van cachers

Ben je benieuwd of er ook andere geocachers bij je in de buurt wonen? Via hun profiel kunnen gebruikers van het forum hun thuiscoördinaten invoeren en zo ter beschikking stellen van hun collega's.
In dit GPX bestand (versie: 22-12-2011) zijn al die coördinaten verzameld, zodat je ze onmiddellijk op een kaart van België kunt projecteren. Het bestand is geschikt voor o.a. OziExplorer en Google Earth.
Het kan niet worden geopend in GSAK noch in EasyGPS, omdat die programma's GPX-bestanden verwachten met cache-informatie (soort cache, moeilijkheidsgraad, beschikbaarheid...) en die is uiteraard niet beschikbaar in een GPX-bestand dat enkel coördinaten van cachers bevat.


Automatisch Ozi-kaarten maken met aangepaste symbolen en kleuren

Waarom zoiets?
 
Als dit ook kan... automatisch...
 
De klassieke voorstelling van waypoints
in Ozi-Explorer.
Of aangepaste symbolen (groen zonnetje = gevonden, koffertje = traditional cache, autootje = multi-cache,...) en kleuren (blauw = reeds afgedrukt).

Het bovenstaande kan je automatisch laten aanmaken vanuit je GPX-file. Onnodig dus om 2 bestanden (GPX en WPT) te onderhouden. Bovendien zijn de kleuren, symbolen en de overige kenmerken van de waypoints vrij in te stellen.
In de Ozi-file zijn de waypoints alfabetisch op 'description' gesorteerd, en kan je met één muisklik rechtstreeks naar de cache-pagina op geocaching.com.
Combineer de eenvoud van het beheren en selecteren van waypoints van EasyGPS met de ongeëvenaarde kaart-mogelijkheden van OziExplorer.

Lees hier verder...
 


Vervang je zandloper-cursor door een geocache-cursor

Banzai B bezorgde ons enkele zelfgemaakte "animated cursors" als alternatief voor het klassieke zandlopertje van Windows.
Je mag 3 keer raden welk thema die cursors hebben... Juist!

Om de cursors te gebruiken download je dit zip-bestandje op je PC, je unzipt het en je bewaart de 3 ani-bestandjes op je PC, b.v. in Mijn Documenten.
Daarna ga je naar Start - Configuratiescherm - Muis en op het tabblad Aanwijzers selecteer je de zandloper (Bezig).
Via de knop Bladeren kies je één van de 3 ani-bestandjes.
Een klik op Openen en vervolgens op OK sluit de zaak af en je bent de trotse bezitter van een geocachende cursor.

 


PDA wallpaper met logo geocaching.BE

Uitgekeken op de wallpaper van je PDA?
Installeer dan eens deze wallpaper, met het logo van geocaching.BE